Hovenier Helpt

Ron Nagtegaal Tuinverzorging steunt Hovenier helpt: wij vinden het prachtig om vakmanschap te combineren met het helpen van andere mensen. Samen Nederland groener maken is waar Ron Nagtegaal Tuinverzorging voor staat! De kleinste daden hebben grote positieve gevolgen. Daarom hebben wij ons één dag kosteloos ingezet om hulpbehoevende mensen te helpen met hun tuin.

Wat is Hovenier Helpt?

Hovenier Helpt is voor iedereen die graag een goede daad wil doen, een ander wil helpen en Nederland groener wil maken. Denk bijvoorbeeld aan een buurvrouw die het niet meer lukt om de haag te snoeien omdat de jaren beginnen te tellen. De laatste week van september staat in het teken van ‘Hovenier Helpt’. Tijdens deze week gaan hoveniers in heel Nederland kosteloos aan de slag om mensen te helpen met hun tuin.

slogan-horizontaal

Iemand opgeven voor Hovenier Helpt?

Eind september 2017 gaat Hovenier Helpt weer door heel Nederland mensen helpen met hun tuin. U kunt uw project vóór 1 september hier aanmelden. Hoe de selectie in zijn werk gaat wordt toegelicht op de website.

 

Project Hovenier Helpt 2016

In de laatste week van september is de week van Hovenier Helpt en hebben wij iemand verrast door aanpak van de groene omgeving. Ron Nagtegaal Tuinverzorging heeft deze mensen geholpen met hun tuin omdat dit door omstandigheden niet mogelijk was. Bekijk hieronder het filmverslag van de projectuitvoering.

Ron Nagtegaal Tuinverzorging zet zich in voor meer tuinplezier en een groener Nederland.

Deze hovenier helpt

Projectomschrijving

‘Bovengenoemde binnentuin is van de Woonzorgcentrum Bernardus in Sassenheim. Wij, van stichting Present Bollenstreek, zetten eenmalig groepen vrijwilligers in bij mensen die kwetsbaar (sociaal, financieel en lichamelijk/geestelijk) zijn. We krijgen veel aanvragen via de Maatschappelijke Organisaties zoals WZC Benardus. Eén van hun oude afdelingen wordt verbouwd om jong dementerende mensen op te vangen. De binnentuin die ze hebben moet voor deze groep opgeknapt worden, zodat de jong dementerenden veilig naar buiten kunnen.

Er moet een vijvertje gedempt worden (zand wordt geregeld) foto 1, er moeten drie taxusbomen weg gehaald worden foto 2 , het onkruid moet weggehaald worden en de tegels moeten met de hogedrukspuit gereinigd worden.

Ons hart gaat uit naar dit project, maar het is best een grote klus. Het is moeilijk voor ons om een groep vrijwilligers te vinden die deze klus kan oppakken. Er is geen geld bij het WZC om deze klus te verwezenlijken. Ook zij zijn afhankelijk van vrijwilligers. Het zou fijn zijn als jullie hierbij kunnen helpen.’

initiatief-van-tuinkeur